Info musici

JASPER BON
jasper-achter-de-herrmannvleugel

Jasper Bon

Jasper Bon (*1964) studeerde aan het Utrechts conservatorium en het Sweelinck conservatorium in Amsterdam bij Robert Groslot, Willem Brons en Hakon Austbo. Hij behaalde zijn examens voor docerend- en uitvoerend musicus in resp. 1992 en 1994. In 1996 behaalde hij het examen ‘aantekening Kamermuziek’ bij Alexandre Hrisanide. Jasper Bon volgde masterclasses voor zangbegeleiding bij Rudolf Jansen. Als bijvak studeerde hij fagot bij o.a. Louis van Nunen. Jasper Bon trad de afgelopen jaren regelmatig op als pianosolist bij orkesten, met pianoconcerten van Mozart(nr 17,18,20,23 en 24), Beethoven (nr 3), Poulenc (dubbelconcert), Saint-Saens (Carnaval des Animaux), Adinsell, Mc Phee, Rachmaninov (nr 2) en Stravinsky (Pianoconcert met blazers en Cappricio). Met de fluitiste Marielle Mud vormt hij een duo. Sinds 2001 is hij werkzaam in het promenadeorkest als fagottist. Hij heeft een lespraktijk in het Gooi, speelt regelmatig kamermuziek en remplaceert in orkesten.(piano en fagot) Zijn solorepertoire bestrijkt alle stijlperiodes, met nadruk op onbekende meesterwerken uit de 20e eeuw. Hij organiseert sinds 2005 concerten met het Scarbopianistencollectief.

tooske

Tooske Hinloopen

 

TOOSKE HINLOOPEN

Tooske Hinloopen studeerde af aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Hans Dercksen. Zij volgde masterclasses bij Noël Lee en Naum Grubert. Zij heeft haar muziekstudio en lespraktijk in Amstelveen. Tooske speelt ook dwarsfluit. Haar hart gaat uit naar het Russische pianorepertoire, improvisatie, samenspel en begeleiding. Zij heeft vele pianocomposities op haar naam staan.

 

 

HANS-ERIK DIJKSTRA

hans erik bij theo dekker ,klein

Hans-Erik Dijkstra

Hans Erik Dijkstra studeerde van 1986 t/m 1994 zowel aan het Twents als aan het Utrechts Conservatorium. Daarnaast volgde hij een aantal masterclasses en begeleidingslessen. Hans-Erik maakt deel uit van diverse kamermuziekensembles, waaronder het Gaubert-trio en het Animando Ensemble. Van 1995 t/m 2001 was hij verbonden als begeleider aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Momenteel is hij docent piano aan Muziekschool ‘de Muzen’ in Veenendaal en pianist en dirigent bij diverse koren, waaronder het Koninklijk Hengelo’s Mannenkoor en de Rijnstadoperette. Hans-Erik Dijkstra begeleidde veel bekende zangers en instrumentalisten. Daarnaast maakte hij diverse televisie- en radio-opnamen. Hij trad op in Amerika, Polen, Duitsland en speelde soloconcerten met diverse orkesten, w.o. het Radio Symfonie Orkest. Hans-Erik is tevens actief als componist en arrangeur.

 LODEWIJK CROMMELIN
lodewijk

Lodewijk Crommelin

Lodewijk Crommelin geboren in 1974, begon op zesjarige leeftijd met pianospelen. Tijdens de middelbare school studeerde hij piano in de afdeling voor jong muziektalent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na het VWO begon hij met een gecombineerde studie piano aan het Koninklijk Conservatorium en muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Deze laatste studie rondde hij af met een doctoraalscriptie over de etudes voor piano van György Ligeti.Van 1993 tot en met het eindexamen Uitvoerend Musicus in 1999 studeerde hij piano bij de Russische pianist Naum Grubert. Lodewijk Crommelin vervolgde zijn studie in de Verenigde Staten bij de vermaarde Amerikaanse pianist Abbey Simon aan de Universiteit van Houston. Hiervoor kreeg hij studiebeurzen van de Stichting Fonds van de Podiumkunsten en het VSB-fonds, alsmede van de Universiteit van Houston. Hij volgde daar ook lessen en masterclasses bij Horacio Gutiérrez en kamermuzieklessen bij Timothy Hester. Hij nam deel aan cursussen in binnen- en buitenland en volgde masterclasses bij onder meer Lazar Berman, György Sándor, Arnaldo Cohen, Ivan Moravec en Charles Rosen. In maart 1998 maakte Lodewijk Crommelin zijn orkestdebuut met Mozarts pianoconcert KV 271 met het kamerorkest Musica Dusic onder leiding van Alexandru Lascae. Hij trad op in verschillende Europese landen en in de Verenigde Staten. In eigen land speelde hij onder meer in het Amsterdamse Concertgebouw, in Muziekcentrum Vredenburg, De Doelen en Muziekcentrum Frits Philips. Naast zijn solistische activiteiten speelt hij kamermuziek en houdt zich bezig met het begeleiden van instrumentalisten en zangers. Met altvioliste Arwen van der Burg en klarinettist Jos Roeden vormt hij een trio, genaamd Trio Mutano, waarmee hij regelmatig concerten geeft.

ARNAUD ROSDORFF
arnaud rosdorff1.1

Arnaud Rosdorff

Arnaud Rosdorff kreeg zijn pianolessen van Daniel van Zweden en Gerhard Hengeveld. In 1987, inmiddels winnaar van diverse jeugd-concoursen, werd hij toegelaten tot het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam waar hij studeerde bij Jan Wijn en Danielle Dechenne. In 1992 behaalde hij zijn diploma ‘DocerendMusicus’ en in 1994 nam hij deel aan een Chopin Masterclass bij de Poolse pianiste Barbara Grajewska. In 1996 behaalde hij zijn diploma ‘Uitvoerend Musicus’ bij de Roemeense pianist/componist Alexander Hrisanide. Orkestervaring deed hij op als assistent-dirigent bij het Coda Jeugd-orkest, hij maakte hiermee een tournee door Italie. Ook speelde Arnaud in verschillende beroepsorkesten zoals het Koninklijk Concertgebouw Orkest en Opera Spanga. Arnaud Rosdorff treedt regelmatig op als solist/repetitor of in ensembleverband. Sinds 2000 heeft hij een Tango-orkest het Piazzo ensemble, waarmee hij nu 2 Cd’s maakte.